PRODUCTIE ASSISTENT

De productieafdeling bestaat uit verschillende onderdelen; de steriele productie, niet-steriele productie en de aseptische bereidingen (risicovol en niet risicovol). Het team van onze productie afdeling bestaat uit een aantal apothekersassistenten en een farmaceutisch medewerker die dagelijks met veel enthousiasme samenwerken om zo een optimaal resultaat te leveren. 

In 2006 zijn we zijn verhuisd van de verouderde ziekenhuis apotheek naar een volledig nieuwe productie-unit waar gewerkt wordt volgens de geldende GMP-Z richtlijnen (Goede Manieren van Produceren in de Ziekenhuisapotheek).

De productie richt zich op zowel voorraadbereidingen als individuele bereidingen. Wij produceren niet-steriele geneesmiddelen zoals capsules, zalven, zetpillen en steriele geneesmiddelen zoals ampullen, infusen. Daarnaast worden aseptische bereidingen zoals cytostatica en parenterale voeding gemaakt. Daarvoor werken wij in verschillende ruimtes met bijbehorende apparatuur. Ook is er apparatuur voor het produceren van water voor injecties, nodig voor de bereiding van ampullen en infusen en apparatuur voor het steriliseren van infuuszakken, flessen en ampullen. Er wordt een zodanige planning aangehouden dat de bereiding, afwerking, etikettering binnen de daarvoor gestelde tijd klaar zijn. Na bereiding wordt het voorraadproduct in de quarantaine ruimte geplaatst, waarna het gekeurd wordt door ons eigen laboratorium. Na goedkeuring wordt het product vrijgegeven door de apotheker. De individuele bereidingen worden op de dag van bereiden vrijgegeven door de dienstdoende apotheker. Alle processen moeten beschreven en gevalideerd worden. Hiervoor werken wij aan ons kwaliteitssysteem wat ons werk veelzijdig maakt.

ZIEKENHUISAPOTHEKER
ADMINISTRATIEF MEDEWERKER
APOTHEKERSASSISTENT

DISTRIBUTIEASSISTENT
PRODUCTIE ASSISTENT

FARMACEUTISCH MEDEWERKER
FARMACEUTISCH ANALIST
SECRETARESSE
VACATURES